Sortiment:

22 mars
2016

Gloria Kategorier: Sortiment

Design Broberg & Ridderstråle
Gloria är en ljushållare och på samma gång en skulptur. En skör cirkel i förgylld metall markerar centrum för ett stearinljus. När den är tänd verkar ljuset som ett inringat nav av energi och när den är släckt tar cirkeln över som en markör i rummet. Gloria tillverkas i massiv mässing och finns i två storlekar.
Mått: liten 31x6x34 cm, stor 41×7,5×44 cm

läs mer om Klong och deras övriga produkter här: https://www.klong.se/produkter...

Se vårt sortiment av Klong här

26 december
2015

Nu är julen över och året börjar lida mot sitt slut. Vi på Josephssons vill passa på att önska er God fortsättning! 

Snart är nyår här och olika festligheter står på agendan. Passande nog har vi en ny familjemedlem av märket By Lassen på andra våningen.

By Lassen är ett danskt märke som arbetar med ett flertal talangfulla arkitekter bl.a. Mogens Lassen och Flemming Lassen. Varumärkets vision är att fortsätta traditionen av god design som lever vidare till kommande generationer.

Välkomna in och ta en kik på sortimentet.

Kolla in sortimentet här

21 december
2015

Nyhet!

Ljuslyktan Glimma är formgiven av Marie Olofsson. Den prickiga dekoren ligger som en krans runt om värmeljuset och ger lyktan karaktär. Den har blivit tillverkad av skickliga glashantverkare på Bergdalahyttan i Småland.

Marie Olofsson- utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn, master of fine arts, keramik och glas. Idag driver hon sin egen verksamhet i Bollebygd. Hon har sammarbetat med flera företag bl.a med Sagaform. 

Tips, passar även som en liten godisskål!

Mer information hittar du här

24 november
2015

Lisa Larson är utbildad på Keramiklinjen vid konstindustriskolan i Göteborg. Sedan dess har hon varit verksam inom svensk och internationell konstindustri samt i sin egna ateljé på Österlen i Stockholm.

Lisa Larson var anställd på Gustavsbergs Porslinsfabrik mellan 1954 och 1980. Under hennes tid på Gustavsberg skapade hon flera hundra modeller som många blivit designklassiker, eftersökta av antikhandlare och privata samlare. På 1960- och 70-talet blev hon en viktig PR-person för fabriken eftersom hennes produkter var väldigt populära.

Välkomna in för att ta en titt på hennes charmiga och stiliserade julfigurer som tilltalar flera generationer!