Tips:

4 april
2017

GLAS- OCH ÖLPROVNING MED ERIKA LAGERBIELKE

Möt professor Erika Lagerbielke, välkänd formgivare hos Orrefors och inspirerande föredragshållare, som berättar hur form och funktion samspelar när hon skapar sina berömda glas. Vi kommer att prova olika ölsorter från lokala bryggerier, tillsammans med passande tilltugg. Provningen sker i glas ur Erikas formgivna ölserie Beer.

Upplev tre olika öl i tre olika glastyper:

Lager, för en mer aromatisk öl med tydliga bittra toner.
Pilsner, för en öl med mild kolsyra och rik färg.
Taster, för lämpligt för en öl med rik och fyllig smak.

När: 26 April kl. 19.00- ca: 21.00 Var: I butiken Korsgatan 12 Pris: 395:-/pp
Alla deltagare får ett set med ölglas värda 399:- i gåva!
Antalet platser är begränsat 

Vill du delta är du välkommen att kontakta butiken.


Läs mer om Erika här

31 mars
2017

Just nu har vi 25% rabatt på allt från Pillivuyt!


Pillivuyt- är ett franskt företag som tillverkar och framställer sin egen
porslinsmassa och sedan gör mattallrikar, skålar och annat porslin. Alla
Pillivuyts produkter är särskilt anpassade till mikro och är ugnsfasta -
även direkt från frys till ugn (från -30C till +350C).

Se hela Pillivuyts sortiment här.

16 mars
2017

Ni har väl inte missat Klongs super fina krukor från serien Trio Pot?

Krukan består av tre separata delar och finns med härliga genombrutna mönster som Square och Drop som ger ett lekfullt djup kombinerat med skandinavisk elegans. Tillgängliga i tre olika storlekar. 
Varje kruka finns i tre delar: blå innerkruka, blå ytterkruka och fat i mässing. Krukorna är tillverkade i tunn plåt och varsamt lackerade i matt, porslinsaktig yta. 
Designer: Ania Pauser


Se hela sortimentet på RoyalDesigns hemsida

4 maj
2016

Ni har väl inte missat vår utställning från Paradisverkstaden? Just nu fram till och med 21/5 är ni välkomna in i butiken för att ta del av utställningen, Paradisverkstaden Öland!

Paradisverkstaden är ett familjedrivet företag som formger och tillverkar sin keramik i verkstaden och ateljé på Öland. Det började på Capellagården, Carl Malmstens skola i Vickleby på Öland. Olof utbildade sig till keramiker och Eva till textilkonstnär. Efter utbildning och praktik i Frankrike och Danmark startade de Paradisverkstaden 1975. Redan från början var formspråket speciellt med sina falser, kulor och inåtvända kanter. Ursprunget var Olofs former och Evas dekorer. De började tidigt ta in elever som vidareutbildade sig efter olika konsthantverksskolor.På åttiotalet gjordes hitserierna ”Blå och Rosa blom” och Slottskrukan för Slottsbodarna. 1986 utnämndes Paradisverkstaden till Kunglig  Hovleverentör.

Välkommen

Paradisverkstaden

7 mars
2016

Nu gör vi plats för vårnyheterna...

Du har väl inte missat vår årliga lagerrensning? En gång om året rear vi ut mängder av produkter från kända varumärken som Orrefors, Kosta Boda, Eva Solo, Villeroy & Boch, Le Creuset, Georg Jensen och Alessi bara för att nämna några.

Vi på Josephssons RoyalDesign erbjuder nu 30 - 80% på en mängd produkter i butiken, skynda att fynda, för nu är rean i fullgång.