24 juni
2015

C. J. Josephsson Glas & Porslin AB bildades år 1866 av Carl Johan Josephsson. Han hade då varit verksam i 15 år som glasförare eller glasknalle och sålt glas från Kosta Glasbruk som låg nära hans hemort Klerkeboda i Hälleberga socken i Småland.

På den tiden såldes glaset direkt från häst och vagn på olika marknader runt om i Sverige. Carl Johan öppnade även den första butiken, som på den tiden låg på Kungstorget 3 i Göteborg. Sedan dess har tre generationer i rakt nedstigande led, från son till son, drivit företaget i snart 150 år.

Josephssons har sedan starten huserat i fyra olika lokaler, men har inte under hela denna tid rört sig utanför Göteborgs innerstad. På den befintliga adressen, Korsgatan 12, har Josephssons legat sedan 1926. Sedan dess har vi expanderat i den befintliga fastigheten och har numera två plan med glas, porslin, köksprodukter och interiör.

Hösten 2012 var det dags för Josephssons att utforska nya handelskanaler då vi bestämde oss för att starta vår egen e-handel, josephssons.se. Detta var ett nytt och spännande projekt som förde de gamla anorna in i framtiden med en kombination av traditioner och innovation. Utvecklingen avstannade inte där utan redan 2013 startade vi vårt samarbete med Royal Design som med sin gedigna erfarenhet av e-handel byggde vidare på konceptet - handel via flera kanaler.

I skrivande stund så har vi alltså lagt ner vår egen webshop och är numera en del av Royal Design och tillsammans med vår långa och unika erfarenhet kring butikshandel och deras kring e-handel så för vi Josephssons fram i tiden.

Bild: Kungstorget ca. mitten 1800-tal, som var en stor marknadsplats på den tiden med den klassiska halvmåneformade basaren.