Historia:

10 september
2016

Tack kära kunder för ännu en fantastisk kundkväll. År 2016 är ett stort år, då Rörstrand firar 290 år och framför allt firar Josephssons hela 150 år!
Kundkvällen bjöd på en riktig fest med ljuvlig fisksoppa serverad av Mikael Sande från Matsmart, en resa genom historien med Rörstrand, bra rabatter och som grädden på moset en fin giveaway från Rörstrand.


För er som missade kundkvällen finns det nu en fantstisk utställning uppe i vårt servisrum. En resa genom seklerna, sedan Josephssons födelse fram tills idag. 

Önskar du få en inbjudan till nästa kundkväll? Registrera er då till vårt nyhetsbrev.
Hoppas vi ses nästa kundkväll!


14 januari
2016

I år firar Josephssons glas & porlin 150 år! Men visste ni att butiken nu når sin femte generation?

Det började i Småland, förstås. En piga blir med barn och fick lämna sin tjänst. Kort därefter föds sonen Carl Johan Josephsson, som växer upp under svåra omständigheter.

I boken "Glashandel i generationer" skildrar författaren Inger Jarland-Olofsson hur livet tedde sig för småfolket ute på landsbygden. Boken innehåller imponerande källforskning så som djupdykningar i olika arkiv, läsning av referenslitteratur samt intervjuer. Trots all fakta blir det ingen tung läsning. Vi får följa Carl Johan på hans resa som glasknalle tills att han hamnar i Göteborg, där han slår sig ner och öppnar butik.

Boken finns att köpa i butiken
Välkomna in!

24 november
2015

Lisa Larson är utbildad på Keramiklinjen vid konstindustriskolan i Göteborg. Sedan dess har hon varit verksam inom svensk och internationell konstindustri samt i sin egna ateljé på Österlen i Stockholm.

Lisa Larson var anställd på Gustavsbergs Porslinsfabrik mellan 1954 och 1980. Under hennes tid på Gustavsberg skapade hon flera hundra modeller som många blivit designklassiker, eftersökta av antikhandlare och privata samlare. På 1960- och 70-talet blev hon en viktig PR-person för fabriken eftersom hennes produkter var väldigt populära.

Välkomna in för att ta en titt på hennes charmiga och stiliserade julfigurer som tilltalar flera generationer!


14 oktober
2015

Den leende apan är nog den mest välkända av alla Kay Bojesens leksaker.

1951 blir året då vår mest älskade apa ser dagens ljus. Apan som tillverkas i teak och limbaträ är ett levande bevis på Kay Bojesens övertygelse om att linjerna i en produkt ska ”le”.

Det sägs att Kay Bojesen blev tillfrågad om han ville designa en klädhängare till en barnmöbelutställning. Tanken med apan var att de långa armarna skulle komma ned i barnens höjd och på de korta benen skulle man kunna hänga mössan och halsduken.

Hela sortimentet hittar ni här

5 oktober
2015

Kay Bojesen- föddes i Köpenhamn den 15 augusti 1886. Under ungdomens år utbildar han sig till silversmed hos Georg Jensen på Bredgade i Köpenhamn. 1919 blev startskottet för en ny epok för Kay Bojesen, han gifte sig med frun Erna Pethrine Drøge-Møller och tillsammans fick de sonen Otto. Med födseln av Otto lockades minnen från hans egen barndom fram, då hans far snidade träfigurer till honom som uppmuntrade till fantasi och ett glatt humör.

Kay Bojesen utvecklade något mycket speciellt, förmågan att kunna ge liv åt trä. Han blev världsberömd för att han skapade trädjur med själ, humor och glimten i ögat. Kay Bojesen har med sina över 2000 konsthantverk på samvetet tillhört 1900-talets mest produktiva danska konsthantverkare.