Inredning

Josephssons i samarbete med Royal design har det senaste inom inredning, möbler, glas & porslin. Välkommen in till vår inredningsbutik i Göteborg.

Vi på Josephsons har sedan 15 år tillbaka arbetat aktivt med några utav marknadens främsta inrednings leverantörer. På grund av vårt engagemang inom branschen har vi blivit utsedda till att få vara utvalda representanter för erkända varumärken världen över, som Vipp, Iittala interiör samt By Lassen.

Inredning en form av interiörkonst. Inredning är en person som använder sig utav möbler, färger och andra föremål för att möblera och dekorera ett bostadsrum.


Att tänka på gällande inredning.

1. Planlösning

Vad är rummets storlek och varifrån kommer ljuset?

Innan man börjar färgsätta, möblera och planera bör man först och främst fått sig en uppfattning om planlösningen i rummen som skall inredas. Frågor man bör ställa sig själv är; vart ifrån kommer det naturliga ljusinsläppet? Vilka ytor kommer behöva mer ljus?

Man bör överväga att vi i Sverige har olika årstider som medför olika behov. Utgå därför ifrån behovet i varje rum och planera även efter hur rummet ser ut under nattetid. Vita väggar och sammanhängande golv bidrar till att skapa rymd i rummet. Tänk på helhets uppfattningen i färg, form och rymd!

2. Belysning

Det finns 3 typer av belysning, allmänbelysning, stämningsbelysning och punktbelysning.

Belysningen är en ytterst central del i våra hem och de finns många regler och tips kring huruvida man ska planera sina ljuspunkter i rummet. Ett tips är att börja med funktionsljuset, alltså lampan vid arbetsplatsen eller läsfåtöljen för att sedan fortsätta med stämningsljuset, lampan i fönstret eller på byrån och därefter avsluta med allmänljuset.

Man bör ha mellan 5-10 ljuspunkter i ett sällskapsrum, gärna i olika höjd för att skapa skuggor vilket gör rummet mer intressant. Bra att tänka på är att rum med mörka ytor absorberar ljuset och behöver därför mer ljus till skillnad från ljusa ytor som sprider ljuset ut i rummet. Ljuset skapar rummet!

3. Inredningsartiklar

Vilken känsla vill jag att rummet skall spegla?

För att skapa en känsla i ett visst rum bör man tänka på material, färg och inte minst form. I detta skede bör personlig smak och behov stå i centrum. Tänk på att material och färg uppfattas olika i rummet tillskillnad från i butiken. Man bör därför fråga om tyg/färg tester innan man bestämmer sig.

Välkomna in för att inspireras och ta del av vår kunskap!